Ing. Iva Ing. Iva Vladíková Blog
vám napsal/a:

Homeoterapie

Pondělý 3.12.2018

Homeoterapie odráží potřebu dnešní doby. Vychází z toho, že alfou-omegou člověka je jeho stav vědomí. Tam je prvotní příčina všeho, co se člověku děje a co prožívá. To, jak se vibrační úroveň vědomí projevuje na tělesné úrovni, není tak podstatné, někdy to může být i zavádějící. Traumata a emoce se mohou projevovat desítkami příznaků. Podstatné je uvidět, odkud přichází příčina potíží, ať už jsou jakéhokoli druhu.

Terapeuta zajímá životní příběh člověka, to, proč se dostává do určitých životních situací, proč cítí to, co cítí. Nehledá jeden konstituční, univerzální lék, který by klienta sám o sobě uzdravil. Hledá jeho současnou energetickou vibraci, a to na základě toho, co je v dané chvíli klient ochoten a schopen řešit, snaží se pomoci s tím, s čím v tu chvíli klient přichází. Pak se mohou pozvolna odlupovat vrstvy, až se dostaneme k místu, kde leží samotná příčina.

To může u každého trvat jinou dobu. U někoho se může vše odehrát při prvním setkání. U někoho to bude trvat déle. Záleží na otevřenosti klienta, a také na tom, jak terapeut dokáže vidět „za slova“ klienta, jak se dokáže naladit na jeho vlnu a vcítit se do toho, co klient prožívá. Homeoterapeut nesbírá obsáhlá data. Homeoterapeut se snaží pochopit příběh člověka a pomoci vědomě uvidět to, co je příčinou jeho trápení. V tomto bodě nastává uzdravení duše. To je na prvním místě.

O tom, že uzdravení vědomí, duše a emočního těla bude mít dopad i na emoční pohodu a fyzické zdraví, asi není třeba dlouze hovořit. Toto je nová cesta, jiná cesta, než je klasická homeopatie. To je cesta, kterou si vyžaduje dnešní doba, která je jiná, a které nestačí povrchní řešení. Žijeme v době, která si žádá hlubší uvědomění, nejen odstranění nemoci na fyzické rovině, i když to je většinou hnacím motorem pro to, abychom na sobě začali pracovat.

Chcete se dozvědět více? Napište na iva2704@seznam.cz.